BLOG

Η Έρικα Ξηρουχάκη στο Inclusivity Lounge του Delphi Economic Forum

18.04.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Κατά τη διάρκεια του 7ου Inclusivity Lounge του Women On Top, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, η Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας μας, συμμετείχε στη συζήτηση για το πώς η γυναικεία απασχόληση και η ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας μπορούν να αποτελούν λύσεις στο σύνθετο ζήτημα του δημογραφικού.

 

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην έρευνα που στήριξε η Ελληνικός Χρυσός στον Δήμο Αριστοτέλη με σκοπό να κατανοήσει τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του δήμου και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπισή τους με πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην γυναικεία ενδυνάμωση. Μέσα από την έρευνα αυτή, είδαμε την ανησυχία των γυναικών του δήμου για το μέλλον τους, για την προοπτική τους, για την επαγγελματική τους ενσωμάτωση καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης δομών υγείας, παιδείας  και φύλαξης. Βασικών δομών, δηλαδή, που θα διευκόλυναν την ενσωμάτωσή τους στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Η κα. Ξηρουχάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της κουλτούρας, καθώς η προώθηση της ισότητας των φύλων και η ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας ως ολιστικές πολιτικές του κράτους, θα μπορέσουν να αποτελέσουν ουσιαστική λύση στο δημογραφικό πρόβλημα.

Εταιρείες που λειτουργούν στις τοπικές κοινωνίες, όπως η Ελληνικός Χρυσός, έρχονται να ενισχύσουν το έργο της πολιτείας μέσα από δράσεις, mentoring και εκπαιδευτικά προγράμματα που λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών που έχουν την πρόθεση να είναι ενεργοί πολίτες. 

Με την εταιρεία μας να απασχολεί περίπου το 10% του πληθυσμού του Δήμου Αριστοτέλη, είναι εξαιρετικά σημαντική η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των ανθρώπων μας για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συμπερίληψης και σεβασμού στον χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το εκπαιδευτικό μας κέντρο στην περιοχή για το upskilling και το reskilling των εργαζομένων μας.

Εξίσου σημαντική είναι η τακτική και συστηματική επικοινωνία με τους εταίρους μας και με τους κατοίκους της περιοχής, ώστε μέσα από τον ανοιχτό διάλογο να μπορούμε να παρακολουθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε σε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης αλλά και εκπαίδευσης της νέας γενιάς.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός