BLOG

Χρήστος Μπαλάσκας: "Κρίσιμα τα ορυκτά στο ζήτημα του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού" (video)

15.04.24

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ZIP

Στον κρίσιμο ρόλο των ορυκτών στο ζήτημα του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε πως ο μετασχηματισμός «χωρίς τα κρίσιμα και στρατηγικά ορυκτά και πρώτες ύλες» δεν είναι εφικτός.

Η ανάγκη για τα κρίσιμα ορυκτά είναι τεράστια, τόνισε ο κ. Μπαλάσκας ο οποίος αναφέρθηκε σε project όπως αυτό στις Σκουριές, όπου εκτός από χρυσό, γίνεται και παραγωγή χαλκού.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα μέταλλο με σημαντικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση, το οποίο θα βάλει στον χάρτη την ελληνική οικονομία και θα ενισχύσει τις ευρωπαϊκές προοπτικές, ως προς την απεξάρτηση της από τρίτες χώρες.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των ορυκτών. Από τη μία, βοηθά σημαντικά στην αυτοματοποίηση των λειτουργιών μας και από την άλλη, μας επιτρέπει να γίνουμε πολύ πιο αποτελεσματικοί και να μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν θα ήταν εφικτά στο παρελθόν. Επιπλέον, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να προστατεύσουμε καλύτερα το περιβάλλον, καθώς και να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινότητες να αναπτυχθούν.

BLOG

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει στην Ελληνικός Χρυσός